Zemplén az egri "Szent János Könyvé ben. IV. B : Egyházi történelem - Dongó Gy. [=Gyárfás], Gejza
Výpisy z uvedenej knihy o príjmoch jágerského biskupstva a jeho farností dávajú podľa mienky autora dôkaz nielen o náboženskej horlivosti pred 300 rokmi, ale rozširujú zemepisné vedomosti o Zemplínskej župe zo 16. storočia a konštatuje, že reformácia znížila cirkevné príjmy katolíckych ustanovizní o 38 %.