Zemplén a Sztáray kódexben - Dongó Gy. [=Gyárfás], Gejza 1853-1928
Hlásenie Jágerskej kapituly zo šetrenia na rozkaz kráľa Ľudovíta I. zo dňa 6. januára 1345, prevedeného kvôli zisteniu dedičného vlastníctva majetku potomkov rodiny Jakó [z rodu Kapľon], patriaceho k zámku v Michalovciach. Podľa svedectva jedného vypočúvaného staršieho minoritu sa hovorí o kostole P. Márie v Michalovciach, v ktorom on pred vpádom Tatarov slúžil svätú omšu