Egyházi kinevezés
Správa o dočasnom menovaní košického kazateľa Ľudovíta (Lajos) Kristófa košickým biskupom za farára v Trhovišti na uvoľnené miesto po zomrelom Melicharovi (Menyhért) Kapossym. Definitívne menovanie nemôže byť revedené, nakoľko grófska rodina Sermage (asi ide o rodinu Szirmay, tlačová chyba) a Andrássyho sa nedohodla o doplnení tohto postu. Rozhodnutie ostáva na kráľovi