Gör. kath. templom Bártán
Nákladom 60 000 korún sa pristúpilo k stavbe nového kostola. Dňa 21. 05. 1901 bola slávnosť položenia základného kameňa nového chrámu. Slávnostný prejav mal prešovský kanonik Ondrej (András) Hodobay.