Az eperjesi pánszláv diákok
Dvanásť evanjelických a. v. teológov bolo vypovedaných z prešovskej akadémie pre ich slovenské - podľa článku - prehnané hnutie. Naproti tomu Evanjelické a. v. kolégium v Bratislave ich prijalo a prehlásilo, že ich nenašlo vinnými. Nitriansky evanjelický a. v. seniorát predostrel návrh, aby nikto nemohol byť perzekuovaný pre vernosť k materinskej reči.