Pásztorlevél a pánszláv mozgalom ellen
Prešovský biskup Ján (János) Váli vydal pastiersky list proti panslávskemu hnutiu, ktoré sa z Ameriky rozšírilo v Šariši a Zemplíne. Napomína veriacich, aby mali v láske vlasť a aby nečítali spisy proti svojej viere, ani nepodporovali tých, ktorí chcú tu postaviť ortodoxné chrámy