Dr. Bubics Zsigmond inditványa - (-s.)
Autor v úvodníku schvaľuje návrh košického biskupa na obetovanie 70% zbierky na pápežovo jubileum pre sirotinec uhorských katolíckych učiteľov. Jeho návrh podporuje poukazovaním na nepriazeň Ríma voči Uhorsku a nápravu reputácie katolicizmu "pokazeného" nižším kňazstvom, ktoré je naklonené ľudovej strane.