A nagy szalánczi ev. ref. egyház templomszentelési ünnepélye
Kostol postavený roku 1784 zo štedrosti grófa Mikuláša Forgáča, teraz opravený milodarmi hlavne grófa Štefana Forgáča. Opravený kostol bol dňa 17. 08. 1902 vysvätený košickým seniorom Kolomanom (Kálmán) Révészom. Mená ostatných prítomných. Pri spoločnom obede vynikal prípitok domáceho farára Barnabáša Idrányiho.