Kinevezés
Ján (János) Váli (Vályi), gréckokatolícky biskup so sídlom v Prešove, vymenoval kňaza Teodora (Tivadar) Ladomérszkyho do Osadného. Článok očakáva od neho pokračovanie v maďarizačnej činnosti.