Evangelikusok közgyűlése
Konvent evanjelikov sa započal dňa 15. 07. 1903 v Prešove. Pod predsedníctvom Ondreja (Andor) Dianišku, seniora a dozorcu Gejzu (Géza) Benczura sa konal konvent VI slobodných kráľovských miest, na ktorom sa má tento seniorát rozdeliť do troch cirkevných župných dištriktov a to do Šarišského, Spišského a Abovsko-turnianskeho. V poslednom je málo evanjelikov, preto sa Košice pripoja k Spišu.