A javorinai templom fölszentelése
[Dňa 25. 08. 1903] sa konala vysviacka kostola v Javorine, postaveného kniežaťom Hohenlohem. Vysviacku vykonal biskupský vikár Ferdinand (Nándor) Fertsek. Po slávnosti bol spoločný obed. Spišskú župu zastupoval jej podžupan Aladár Raisz.