A dobsinai uj zsidó imaház
Nová židovská synagóga v Dobšinej bola odovzdaná do užívania dňa 9. 09. 1903. Vysviacku vykonal Izák (Izsó) Lamberger, obvodný rabín. Eduard (Edmund) Altstock, predseda náboženskej obce, mal vlastenecký prejav, v ktorom navrhol vykonať zbierku na realizáciu sochy Kossutha v Dobšinej.