Három kassai vértanu szentté avatása
Životopisy troch katolíckych kňazov Mareka Körösyho, Štefana (István) Pongrácza a Melichara (Menyhért) Grodecza s osudom ich telesných pozostatkov po poprave Jurajom (György) Rákóczym v roku 1619 v Košiciach. Dňa 6. 01. 1904 pápež Pius X. ich blahorečil.