Hodobay Amerikában : Az amerikai magyarság elkeseredése
Kritika činnosti prešovského gréckokatolíckeho kanonika, vyslaného do Ameriky na urovnanie sporov tamojších maďarských a slovenských cirkví, na základe kritiky tamojších novín Cleveland, z ktorých sa cituje. Poukazuje na jeho politiku, ktorej cieľom je získať doma biskupstvo.