Uj lelkész Nagyidán
Odchodom Jána (János) Görgeyho sa uprázdnila fara evanjelickej reformovanej cirkvi vo Veľkej Ide. Najprv bol tam pozvaný košický kaplán Ladislav Antalffy ml. Tento však bol vymenovaný za vojenského kňaza. Z tohoto dôvodu bol tam pozvaný Štefan (István) Radácsy, kaplán z Tiszanánasu.