Egyházmegyei választás
Už došli hlasy na uvoľnené miesto dozorcu ev. a. v. podtatranského seniorátu. Volebná komisia v Levoči konštatovala, že z jedenástich hlasov Dr. Kornel Lersch, advokát v Spišskej Sobote, dostal 7 hlasov. Tak sa stal seniorálnym dozorcom, ktorého inštalácia bude dňa 25. 09. 1906.