Bubics Zsigmond kifosztása
Bývalý rímskokatolícky biskup sa dostal do spárov nesvedomitých vydieračov, ktorí vedeli vylákať od neho nielen umelecké predmety, ale aj peniaze a popritom samého Bubiča predstavovali ako svojho dlžníka. Machinácie vyšli najavo a obidvoch zatkli. Filip László a Jozef Hajnóczy čakajú teraz na svoj rozsudok.