Az abauji egyházmegye közgyűlése
Konvent abovského seniorátu evanjelickej reformovanej cirkvi sa konal v Košiciach v župnom dome pod predsedníctvom seniora Kolomana (Kálmán) Révésza a kurátora Jozefa (József) Mecznera. Konvent schválil výročnú správu seniora, podľa ktorej v senioráte žije 35 914 kalvínov. Na stavby použili v jednotlivých zboroch v senioráte za rok 1905 - 99 446 korún. Dobročinnosť zastupuje obnos 40 887 korún. Personálne zmeny v zbore farárov. Nová kňazská stanica v Prešove.