Kutka István
Nekrológ o gréckokatolíckom dekanovi-kňazovi Štefanovi Kutka dorogi (1860-1917). Narodil sa r. 1860 v obci Čabalovce v jednej z najstarších gréckokatolíckych rodín, ktorá získala šlachtický predikát už začiatkom 17. storočia. Otec Ján Kutka gréckokatolícky kňaz a matka Anna Haraszthy mokcsai. Študoval v Sátoraljaujhely, v Prešove gymnázium aj teológiu. Po skončení štúdií štyri roky pôsobil v obci Zbojné, odkiaľ bol preložený do Humenného, kde pôsobil ako kňaz 25 rokov [od r. 1902 dekan]. Zomrel v Humennom 16. 04. 1917, kde bol 18. 04. 1917 aj pochovaný. Zmienka o jeho nastaršom synovi Aladárovi, ktorý v čase jeho úmrtia je v zajatí vo východnom Srbsku