A nők emancipációja
Správa o tom, že evanjelický a.v. cirkevný zbor v Kežmarku upravil svoje stanovy tak, aby sa aj ženy mohli zúčastniť na voľbách. Svoje právo už aj uplatnili 8. 01. 1904 pri voľbe cirkevnej rady.