Die Reformationsfeier des Kesmarker evangelischen Lyzeums
Obšírny článok o menovanej oslave, na ktorej sa zúčastnili aj protestantskí žiaci kežmarskej obchodnej a meštianskej školy. Článok uvádza aj krátky obsah slávnostného prejavu Karla Botiského o podstate a vývoji protestantizmu.