Der Lőcseer Gustav Adolf Frauenverein...
...usporiadal dňa 25. 02. 1912 ročné valné zhromaždenie pod predsedníctvom A. Illgenovej. Po prečítaní výročnej správy odznela prednáška Dr. Karola (Károly) Kardevána o tragédii človeka v boji vedy a viery. [Karol Kardeván literárny historik, učiteľ * v Levoči 22.09.1878 + v Budapesti 16.11.1962. V Levoči pôsobil od r.1911-1920. Viď. MÉL + SBS, zv.3, s. 37.]