em. Pfarrer Adolf Höncz +1831 1912 - A. K.
Autor článku venuje spomienke zosnulého evanjelického farára obšírny nekrológ. V prvej časti článku ho hodnotí po stránke ľudských kvalít a zásluh na poli duchovnej činnosti. V druhej časti sú biografické údaje zosnulého, ktorý pôsobil od 1. januára 1860 do októbra 1903 v Matejovciach a Mlynici.