Paul Rázga : Lebensbild eines evang. Pfarrers und Märthyres des Freiheitskapfes - Holko, Michal
Životopisný článok z pera evanjelického farára zoSpiša z obce Rakúsy. O živote evanjelického farára, náboženského spisovateľa a martýra, ktorý pôsobil o.i. v Modre a v Prahe. Bol spolu s 12 ostatnými popravený v Arade 6. októbra 1849. Bližšie okolnosti popravy a citovanie rozsudku.