Installierung
Článok referuje o inštalácii dvorného radcu Dr. Pavla Habererna za evanjelického cirkevného inšpektora vo Veľkej dňa 21.06.1914 seniorom Albertom Kübecherom. Popis ceremoniálu a priebehu slávnostnej schôdze, ktorú otvoril miestny farár Tóbias Fischl. Zvolenie Ladislava (László) Adriányiho za zástupcu cirkevného išpektora.