Pfarrerinstallation in Sepesremete
Správa o inštalácii evanjelického farára Alexandra (Sándor) Schermanna v Mníšku nad Hnilcom 24. mája 1915 senioralnym notárom a farárom z Nálepkova Eugenom Gurom. Prítomní boli o.i. farári Gustáv Hajsó zo Švedlára, Karol Hoffmann z Gelnice, a A. Thinschmidt zo Smolníka. Popis ceremoniálu.