Pfarrerwahl
Článok o evanjelickom cirkevnom konvente v Strážkach 20. februára 1916 pod predsedníctvom Alberta Kübechera a inšpektora Otta Maternu. Rozhodli sa nevypísať konkurz a na uvoľnené miesto farára v Strážkach, ale jednohlasne zvoliť Michala (Mihály) Holka z Rakús, ktorý ponuku prijal.