Egyháztanácsi ülés
Referát zo zasadania presbytéria evanjelickej a.v. cirkve v Spišskej Novej Vsi dňa 7. marca 1909. Vznik základin na štipendium a učebné pomôcky pre školy nesúce mená Karola, Alberta a Ľudovíta Pákha. Voľba členov školskej stolice, disciplinárnej rady (mená sú uverejnené). -