Kálvinisták ünnepe
Úvodník hodnotí maďarskosť kalvínov usadených na Spiši, ktorí sem došli z Dolnej zeme, ako nositeľov "maďarskej rasy". Opis zhromaždenia v Spišskej Novej Vsi 23. októbra 1909 a v Krompachoch 24. októbra 1909 s cieľom zjednotenia Zväzu kalvínov.