Egyházközségi közgyülés
Referát o zasadaní evanjelického cirkevného zboru v Spišskej Novej Vsi dňa 28. januára 1917 za predsedania cirkevného inšpektora Kolomana (Kálma) Münnicha a farára Dr. Júliusa (Gyula) Walsera. O.i. ohlásili nových členov cirkevnej obce, prejednali a prijali rozpočet na rok 1917, predložili finančné vyúčtovanie, zverejnili menoslov 269 voliacich členov. Hodnotili činnosť penzionovaného riaditeľa ľudovej školy Eduarda (Ede) Kertschera. Pomocnú učiteľku Margitu (Margit) Zimannovú s platnosťou od 1.septembra 1917 zvolili za riadnu učiteľku.