Uj lelkészi állomás
Na zhromaždení predtiského reformovaného cirkevného dištriktu 4. októbra 1905 v Sárospataku (HU) rozhodli, že v Prešove zriadia misijnú farnosť pre veriacich roztrúsene žijúcich v Prešove, v Šarišskej i Spišskej župe, pričom s vďakou si spomenuli na Martina Makó, ktorého pozostalosť umožnila jej financovanie.