Kirchliche Ernennung
Správa o menovaniach rožňavským biskupom Jánom (Johann) Ivankovičom: kaplana Ľudovíta (Ludwig) Machayho z Krompách za farára do Rákoša (na Gemeri) a kaplána z Jakloviec Jána (Johann) Sarlósa za kooperátora do Krompách.