Versammlung
Dňa 19. októbra 1905 bolo riadne výročné zhromaždenie židovskej náboženskej obce v Spišskej Novej Vsi pod predsedníctvom Dr. A. Lorbera. Rozdeľovali podpory, vzali na vedomie majetkový stav a schválili rozpočet na nasledujúci rok. Predsedu požiadali ostať vo funkcii do volieb.