Wahl
Židovská náboženská obec v Spišskej Novej vsi zvolila dňa 11. novembra 1905 za svojho predsedu Dr. Adolfa Lorbera, za kostolníka Filipa Singera a za pokladníka Viliama Rosenthala. V ďalšom sa rozvedené mená výboru náboženskej obce.