Andreas Dianiska + 1840 1906
Nekrológ o evanjelickom farárovi Andrejovi Dianiškovi, ktorý zomrel 2. januára 1906. Menovaný sa narodil v Batizovciach 9. augusta 1840. Ako farár v Záhrebe na univerzite prednášal maďarský jazyk a literatúru v rokoch 1879-1882. Od roku 1882 farár v Levoči. Okrem zásluh na rozvoji evanjelickej cirkvi je potrebné vidieť aj jeho literárnu činnosť - menovite "A Fabriczyak" [Fabriciovci] a ročenky mesta Levoče.