Generalversammlung
V Spišskej Novej Vsi dňa 4. marca 1906 mal svoje riadne výročné valné zhromaždenie židovský spolok Chevra Kadischa. Viedol ho predseda Móric (Moritz) Lövy. Po vypočutí správy o činnosti boli voľby na ktorých za predsedu bol opäť zvolený Móric Lövy. Na jeho počesť bol založený aj podporný "Fond Morica Lövyho" zo zbierky pri večernom posedení.