Gemeindeversammlung
Dňa 1. apríla 1906 zasadal v Spišskej Novej Vsi evanjelický cirkevný zbor. Zhromaždenie viedol Juraj (Georg) Topscher a Dr. Július (Gyula) Walser. Poverenie zastupovať cirkevný zbor vo funkcii virilistu bol udelený farárovi Dr. J.Walserovi. Bol daný súhlas k odpredaju cirkevného pozemku a k prejednaniu správy o činnosti.