Szomolnok
Dňa 4. októbra 1906 posvätili kríž určený pre novú vežu kostola v Smolníku. Cirkevná vrchnosť dala súhlas na zbúranie kaplnky na dvore tabakovej továrne. Z histórie kaplnky zo 16. storočia. Exhumácia tiel banských prominentov tu pochovaných - umeistnenie v spoločnom hrobe.