Zur Constituirung des XIII isr. Gemeinde dostrictes
Správa o zhromaždení židovskej náboženskej obce v Spišskej Novej Vsi 3. februára 1908 s predsedom Adolfom Lorderom na ktorom odhlasovali príslušnosť náboženskej obce k obvodu, ktorý bude mať zasadanie v Prešove 9. februára 1908.