Az "Iglói Kat. Kör"...
Správa a krátky referát o ustanovujúcom valnom zhromaždení odbočky Katolíckeho kruhu pre slovenské obyvateľstvo za jeho veľkej účasti dňa 1. marca 1908. Úvodný prejav mal Dr. František (Ferenc) Rolny, ďalej rečnil Matúš (Máthé) Pajdussák a Dr. Anton (Antal) Teschler. Cieľom kruhu je vzdelávať a vychovávať k uhorskému vlastenectvu.