Hüszonöt év
Základné životopisné údaje a kladné hodnotenie činnosti rímskokatolíckeho farára Levoče Celestína (Cölesztin) Kompanyika. Narodil sa v Bobrove na Orave 22. marca 1848, vysvätený 26. júla 1872, od r. 1876 účinkoval v Levoči ako kaplan, neskôr katecheta a učiteľ reálky od r. 1886 ako farár.