A késmarki ev. egyházi elnökséget felfüggesztették
Správa o jeho odvolaní cirkevným dištriktom kvôli rozporom, ktoré vznikli v rámci pedagogických problémov, ktoré sa rozšírili na mestské aj cirkevné záležitosti.