Lelkézsbeikatási ünnepély
Referát z inštalácie evanjelického farára Karola (Károly) Hofmanna v Gelnici 18. mája 1913, ktorý uvedie prešovský Domov evanjelických teológov pod vedením Dr. Mateja Szlávika. O.i. uvedú melodrámu, ktorej hudbu skomponoval A. Egyed, ktorý aj účinkuje na harmóniu. Časť programu bude nemecká.