Imaházavatás
Správa o pripravovanej vysviacke evanjelickej modlitebne v Čiernohorských kúpeľoch 20. júla 1913. Slávnosť pripravuje Mihály Bolla ministerský radca a svetský predseda stavebnej komisie z Budapesti a Eugen (Jenő) Gura farár z Vondrišela [dnes Námestovo].