Templomszentelés Feketehegyen
Krátko ozaložení fondu na stavbu kostola - modlitebne v Čiernohorských kúpeľoch [dnes časť Nálepkova] pred 15 rokmi [r.1898] kalvínskymi kňazmi Kolomanom (Kálman) Könyvesom Tóthom, Kolomanom (Kálman) Széll a profesorom z Vršaca Ladislavom Perjéssym a dokončenie akcie inžinierom Mihály Bollom. Vysviacka bola 20. júla 1913.