Sapienti pauca - Szentiványi, František
Úvodník kritizuje obvinenia budapeštianskej tlače: gréckokatolícky biskup v Prešove Ján Váli a jeho duchovenstvo obvinené z nevlasteneckosti. Na jeho obranu poukazuje úvodník na to, že Dr. Váli sa uchádzal v Ríme u pápeža o zavedenie maďarského liturgického jazyka