Egy bártfai távirat...
Text telegramu odsudzuje agitačnú prácu ruského pravoslávneho duchovenstva v Amerike medzi vysťahovalcami gréckokatolíckej viery, pochádzajúcimi najmä z východnej časti Slovenska a nazýva ju panslavistickým poburovaním.