Az eperjesi ev. Kollégium...
...jeho profesorský zbor a študenti usporiadali v pamätný deň reformácie oslavu na ktorej o.i. bohoslovec František Préza a riaditeľ kolégia Matej (Matyás) Szlávik mali prednášku o pomere vedy k náboženstvu a o význame reformácie. Kladné hodnotenie oslavy.