Uj gör. kath. templom
Na valnom zhromaždení mesta Levoče 20. novembra 1901 pod predsedníctvom mešťanostu Vojtecha (Béla) Bojarszkého o.i. rozhodli odovzdať na žiadosť gréckokatolíckeho biskupa v Prešove Dr. Jána Váliho, starý cintorín pre výstavbu nového gréckokatolíckeho chrámu.