Hitközségi választások
Po smrti rabína ortodoxnej židovskej náboženskej obce v Prešove Mórica Moskovicsa zvolili za jej predsedu Ignáca Zahlera a za podpredsedu Júliusa (Gyula) Rosenberga v apríli 1905.